Az éjféli eső kicsit megijesztette a kiállítókat, de kora reggelre elmentek a viharfelhők és gyönyörű napsütéses időnk volt. A fesztiválra kilátogató több százas tömeget Viszokai István polgármester megnyitója fogadta.



 A megnyitó ünnepség után Lehoczky Krisztián az MTE elnöke tartotta nyitó előadását, melyet az MME előadása követte Somoskői Péter személyében. A sorra következő szakmai előadásokat csak a rajzpályázat eredményhirdetése szakította meg, melyet Dr. Puskás Gábor támogatásával sorsoltunk. Az Ökológiai Intézet előadását F. Nagy Zsuzsa tartotta, komposztálási tanácsokkal. Bemutatkozott a Bükki és a Aggteleki Nemzeti Park védelmi programjaikkal.

A Miskolc ZOO, Miskolci Gombász Egyesület, az Alsódobszai Hernádmenti Természetvédelmi Kulturális és Sport Egyesület és a Kerekdombi Lovas klub eladását is végighallgathatták az érdeklődők.

A legtöbben Dr. Déri János a Hortobágyi Madárkórház alapítójának előadását várták, melyben betekintést nyerhettünk a kórház madármentési programjába és tanácsaiba. Az előadás után solymász bemutató várta a kilátogató vendégeket. A Miskolci Makogó Egyesület görényekkel, a díszállatkert.com kígyókkal hüllőkel várta az érdeklődőket. Vajtó Laci vezetésével, egész napos tudósítás volt a Szinva Rádióban. A gyerekeket játszóház várta Kollárné Katika vezetésével, a felnőtteknek pedig ételekkel, italokkal, koktélokkal és az elmaradhatatlan Mályi Ászok söreivel kedveskedtek. Nehézy László fotókiállítása az MME sátra előtt várta az érdeklődőket. Szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki segítségét nyújtotta a fesztivál lebonyolításában és külön szeretnénk köszönetet nyilvánítani Dr. Déri Jánosnak, hogy tiszteletét tette a rendezvényünkön.

További fényképek a galériában

Lehoczky Krisztián MTE




2013 May 21